Trouwlocatie Wapen van Hengelo

Als bruidsfotograaf kom je op verschillende locaties, en het wapen van Hengelo is daar één van! Ik kan wel zeggen dat ik een speciale band heb met deze plek, aangezien ik hier mijn eerste bruiloft heb vastgelegd.

De locatie

De Locatie Het wapen van Hengelo was ooit een club met als doel mensen bij elkaar te brengen, en dat lukt ze nog steeds aardig. Gelegen in het centrum met een riante parkeerplaats , zodat dag- en avondgasten hun auto makkelijk kwijt kunnen. En er is zelfs een brede oprijlaan voorzien, perfect voor elk formaat trouwauto - en voor mij ideaal, want zo spot ik de trouwauto al van verre aankomen en weet ik precies waar ik moet staan om die perfecte shot te maken.

Het gebouw zelf is net een mini-kasteel met torentjes die boven alles uitsteken. Wel jammer is dat er niet veel tuin is om in te ronddwalen voor een buitenbruiloft, maar hé, je zit wel lekker centraal! Voor mij als fotograaf kan het wel een uitdaging zijn om een familieshoot te doen, met die beperkte ruimte rondom het gebouw. Gelukkig hebben ze dit jaar (2024) nieuwe planten neergezet, dus hopelijk heb ik binnenkort wat meer ruimte om die groepsfoto's te schieten.

Het wapen van Hengelo, trouwlocatie in Hengelo

De ceremoniezaal

Het Wapen van Hengelo heeft een heuse make-over gehad in 2023 en wow, het ziet er gelikt uit! De ceremoniezaal is gewoonweg prachtig, en ruim genoeg. Ik schat zo in dat er minstens ruimte is voor 50 mensen.

Er zijn hoge ramen die zorgen voor een overvloed aan licht - geweldig voor sfeer, maar een uitdaging voor de fotograaf. Je hebt te maken met flink wat tegenlicht maar doormiddel van een flitser kan je de personen goed inflitsen. Eerlijk is eerlijk, de combinatie van die lichte vloer en die hoge ramen is gewoonweg prachtig.

Het wapen van Hengelo, trouwlocatie in Hengelo, Cerememoniezaal

De feestzaal

De feestzaal is echt prachtig! De verlichting is mooi en er is genoeg ruimte voor meer dan 100 gasten (ik schat het aantal, omdat het niet op de website staat). Er is een podium en een balkon, wat echt gaaf is. De zaal heeft een industriële uitstraling met veel oude elementen, wat hem echt uniek maakt. Ook is er veel zitruimte zonder dat dit ten koste gaat van de dansvloer. De bar sluit mooi aan op de dansvloer en je kunt vanaf alle kanten bij de bar komen. Het enige minpuntje is dat de vloer op de foto's niet goed tot zijn recht komt. Het is natuurlijk wel heel bijzonder dat ze de originele vloer hebben behouden, maar dit komt niet goed over op de foto's..



Het wapen van Hengelo, trouwlocatie in Hengelo, Feestzaal

Conclusie

Het Wapen van Hengelo is een prachtige trouwlocatie in Hengelo. De ceremoniezaal is schitterend en de feestzaal is perfect voor een onvergetelijk feest. De locatie is centraal gelegen en biedt voldoende parkeergelegenheid. Buitentrouwen is niet mogelijk op deze locatie, tenzij ze daar een andere optie voor hebben. Het kan lastig zijn om rondom het pand foto's te maken met de familie, maar dankzij de nieuwe beplanting is er hopelijk meer ruimte voor de fotograaf. Als je overweegt te trouwen in Hengelo, is deze locatie absoluut een bezoekje waard.

Het wapen van Hengelo, trouwlocatie in Hengelo
Vorige
Vorige

Bruiloft van Patrick en Tamara

Volgende
Volgende

Trouwshoot van Jurriën & Madelon