Bruiloft van Patrick en Tamara

Wat een geweldige bruiloft had ik het genoegen te fotograferen op 4 april 2024 in Deventer! Van een adembenemende aankleedlocatie en een betoverende ceremonie tot een spetterend feest, deze bruiloft had het allemaal. Ondanks het grillige weer met regen en buien die roet in het eten gooide voor de ceremonie buiten, was het toch een schitterende dag! Who says rain can't add a little drama to the big day, right? 🌧️💕

Getting ready
Het avontuur begon bij de barbier in het pittoreske Deventer. Daar zijn een aantal prachtige kiekjes vastgelegd, voordat ik me op weg begaf naar huis Vermeer. Mijn missie? Het vastleggen van het magische moment waarop de bruid en haar dochter zich klaarmaakten voor de grote dag.

Het bleek dat de bruid de nacht had doorgebracht in een van de hotelkamers van huis Vermeer. Wat een betoverende locatie was dat, zeg! Het leek wel alsof ik pardoes in een sprookjesboek terecht was gekomen.

Na een vlotte start met het schieten van wat prachtige detailfoto's van de schoenen, ringen en uitnodigingen, was het tijd om de focus te verleggen naar de bruid en haar dochter. Terwijl de make-up werd aangebracht en de haren werden gestyled, wist ik de perfecte momenten vast te leggen, al zeg ik het zelf.
Nadat ze klaar waren werd de jurk aangedaan en je zag dat de bruid emotioneel werd en dat zorgde voor mooie plaatjes, ook zag je de spanning tevoorschijn komen want het moment van de first look was dichtbij.

Bruiloft in huis Vermeer in Deventer
Trouwshoot in huis Vermeer in Deventer

Op de dag van de bruiloft arriveerde de bruidegom in stijl met een prachtige auto. Oorspronkelijk zou de ‘first look’ buiten plaatsvinden, maar door de regen verplaatsten we deze naar de hotelkamer. Een onverwachte verandering van plan, maar we pasten ons snel aan. Ik nam het initiatief om de bruid in de badkamer te laten wachten, terwijl de bruidegom bij het raam stond. Met een klop op de deur opende de bruid deze en verraste ze haar aanstaande echtgenoot, een ontroerend moment dat de emoties liet stromen.

Na enkele foto's in de hotelkamer begaven we ons naar buiten. We maakten eerst een foto bij het huis waar familie had gewoond op het grote kerkhof in Deventer, waarna we verder trokken naar de Bergkerk. Als afsluiter legden we hun liefde vast op de paaskermis in Deventer. Een charmante setting met een emotionele waarde.

Bruiloft in huis Vermeer

Vervolgens reden we naar de prachtige locatie van Kasteel de Haere in Olst. De aankomst was hartverwarmend; de familie stond in twee rijen opgesteld om het bruidspaar te verwelkomen, inclusief de kinderen. De ceremonie vond binnen plaats in een knusse, maar wat krappe ruimte, wat voor mij als fotograaf een leuke uitdaging vormde. Ik besloot mijn groothoeklens te gebruiken om zoveel mogelijk van dit intieme moment vast te leggen, met prachtig resultaat.
De ceremonie was doordrenkt van emoties en zat vol met bijzondere, waardevolle momenten die ik met zorg heb vastgelegd.

Na het aansnijden van de prachtige taart, volgde de uitdaging van de groepsfoto's vanwege de regen. Het bruidspaar nam de beslissing om dit binnen te doen, wat het behoorlijk lastig maakte. Uiteindelijk zijn de foto’s echter prachtig geworden. Ik kreeg ook de eer om het eerste deel van het avondfeest vast te leggen. Ondanks mijn ervaring met het fotograferen van feestjes, barstte het feest hier direct los en dat was fantastisch om vast te leggen. Om de dag af te sluiten, nam ik het bruidspaar nog even mee naar buiten. Daar bevond zich een oude kasteeltoren waar ik een prachtige foto met flitser kon maken. Na dit hoogtepunt zat mijn werk erop en ging het feest nog even door. Het was een geweldige, zij het intense dag. Hartelijk dank aan het bruidspaar en ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe in de toekomst!

Vorige
Vorige

Familieshoot bij hotel Gaia

Volgende
Volgende

Trouwlocatie Wapen van Hengelo